Fysiotherapie aan huis

Er zijn vele redenen te bedenken waarom u niet naar de fysiotherapeut zou kunnen komen; slecht ter been, net geopereerd, geen vervoer, onvoldoende tijd of wegens slecht weer. Geen probleem, daarom komt de fysiotherapeut aan huis!

Voor veel mensen zou het erg gemakkelijk zijn om niet naar de fysiotherapeut te hoeven, maar dat deze bij u thuis komt. Vaak is dit echter enkel het geval wanneer hiervoor een verwijzing is uitgeschreven van uw huisarts of specialist in het ziekenhuis, bijvoorbeeld na een operatie of wanneer iemand dusdanig slecht ter been is, dat hij of zij lichamelijk niet in staat is om bij de fysiotherapeut te komen. Ook in situaties waarin er geen beschikking is over een auto of iemand die kan rijden, is fysiotherapie aan huis een ideale oplossing.

In de vertrouwde eigen thuissituatie wordt er voorzien van fysiotherapeutische zorg eventueel met een comfortable behandeltafel en de benodige oefenmaterialen. Er wordt op de dezelfde manier behandeld zoals dat ook in de praktijk zou gebeuren.

Een aantal voorbeelden waarbij een fysiotherapie aan huis een rol kan spelen:

  • Het leren lopen met krukken of ander hulpmiddel
  • Voorspoedige revalidatie na operatie van schouder - heup - knie - andere operatie
  • Opbouwen van conditie en bewegen na periode van ziekte of immobiliteit
  • Begeleiding, coaching en advies bij artrose, CVA, parkinson, dementie, COPD, MS

Naast de praktische overwegingen ondersteunt fysiotherapie in de thuissituatie de zelfredzaamheid. Door allerlei nieuwe wetgevingen zullen meer oudere mensen langer in hun eigen vertrouwde thuissituatie blijven wonen.  Door samen actief aan de slag te gaan met bewegen kan een vorm van isolement onderbreken, de mobiliteit onderhouden en het verminderen van lichamelijke klachten.

Om in aanmerking te komen voor een vergoeding van uw zorgverzekeraar is vaak een machtiging van uw huisarts of specialist vereist. Informeer er naar bij uw zorgverzekering of wanneer u een afspraak wilt maken.